- Pasta
Ingredienser
- 300 g kyllingebrystfilet
- 2-3 spsk. olivenolie
- 1/2 tsk. sød paprika
- 1-2 teskefulde friske urter (f.eks. oregano, basilikum, timian, rosmarin, salvie), finthakket
- Salt og friskkværnet sort peber
- 1 spsk. smør
- 1 lille løg, skåret i tern
- 1-2 fed hvidløg, hakket
- 5 dl hønsefond
- 250 g orecchiettepasta
- 75 ml fløde
- 50 g parmesanost, fintrevet
- Fintrevet skal og saft fra 1 citron
- 1 håndfuld frisk babyspinat
- 1 håndfuld frisk, hakket basilikum til pynt
-
Fremgangsmåde
-
1Skær kyllingebrysterne i halve på langs. Smør dem i en spiseskefuld olivenolie, paprika, de hakkede urter, og smag til med salt og peber.
-
2Varm en spiseskefuld olivenolie i en Le Creuset 20 cm hjertegryde i støbejern ved middel varme. Når gryden er varm, tilsættes kyllingebryststrimlerne. Svits i 2-3 minutter på hver side, indtil de er gyldenbrune. Overfør de brunede kyllingebryststrimler til en tallerken.
-
3Smelt derefter smørret i gryden. Sautér løget og det finthakkede hvidløg, indtil det er gennemsigtigt. Tilsæt lidt hønsebouillon til løg-hvidløgsblandingen. Hæld resten af bouillonen i, og bring det i kog. Kom orecchietten i gryden, og kog den under konstant omrøring i 5 minutter, indtil pastaen er lidt blødere.
-
4Rør fløde, parmesan, citronskal, juice og lidt salt og peber i pastaen. Læg kyllingen tilbage i gryderetten, og læg den direkte oven på pastaen. Læg låget på, og lad det simre i 10-15 minutter (i henhold til vejledningen på pastapakken), indtil kyllingestrimlerne er gennemstegt, og pastaen er al dente.
-
5Læg kyllingen på en tallerken igen. Rør babyspinat i pastaen. Læg kyllingebrystfileten tilbage på pastaen, og servér den i gryden pyntet med frisk basilikum.