- Frugt
Ingredienser
- 400 g hvedemel
- 200 g koldt smør i tern
- 1 nip salt
- 60 ml koldt vand
- 85 g blødt smør
- 175 g sukker
- 2 frilands- eller økoæg
- 5 ml vaniljepasta
- 175 g mandelmel
- 500 g blandede vilde bær
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 180°C (160°C varmluft) og smør fedtstof på Le Creuset 28 cm tærteformen.
-
2For at lave mørdejen, put mel, smør og salt i en foodprocessor og pisk til fine brødkrummer. Tilsæt isvandet og kør, indtil det er samlet. Fjern fra processoren og læg i husholdningsfilm. Lad hvile i køleskabet i 1 time.
-
3Rul dejen ud mellem to plader bagepapir til 4 mm tykkelse og kom den over i fadet. Form dejen til siderne. Skær eventuelt overskydende dej fra siderne. Prik bunden med en gaffel og lad den hvile i køleskabet i yderligere 30 minutter. Når den har hvilet, beklædes tærten med bagepapir og keramiske bagebønner eller ris. Bag i 20 minutter, fjern derefter papir og keramiske bagebønner, og bag i yderligere 5-10 minutter. Tag ud af ovnen og lad køle af. Skru ovnen ned til 170°C (150°C varmluft).
-
4Sådan laves mandelfyldet: Brug en elektrisk håndmixer til at piske smørret ved stuetemperatur, indtil det er lyst og blegt, tilsæt sukkeret og pisk, indtil det er blegt og cremet. Pisk æggene i ét ad gangen, tilsæt vanilje og pisk til det er blandet. Rør mandelmelet igennem.
-
5Når dejen er helt afkølet, fordeles kirsebærmarmeladen på bunden af kageformen, toppes med mandelfyld og bages i 40-45 minutter. Tag ud af ovnen, og lad den afkøle i 10 minutter. Top med de vilde bær, og drys med flormelis. Serveres lun med græsk yoghurt eller flødeskum.