- Kød
Ingredienser
- Olivenolie
- 1 helt hvidløg, halveret i bredden
- 6 stilke timian
- 4 kviste rosmarin
- 1 laurbærblad
- 2 x 400 g dåser cherrytomater
- 5 dl hønsefond
- 1 tsk. sukker
- 140 g grønne oliven, udstenede
- 1 citron, skal heraf og halveret
- 1 dåse à 400 g hvide cannellini-bønner, drænet
- 160 g saltede artiskokker
- 1 hel kylling
- 1 citron, skrællet og halveret
- 100 g smør
- Salt og peber
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 180°C (160° varmluft).
-
2For at tilberede saucen, opvarm en 30 cm støbejernsstegepande med et skvæt olivenolie, og steg hvidløget med den flade side nedad, indtil det er gyldent. Tilsæt krydderurterne, og lad dem frigive deres smag. Tilsæt begge dåser med tomater og bouillon, og reducer varmen til det simrer. Lad det koge i 20 minutter, og krydr godt med salt og peber. Tilsæt 1 tsk sukker for at nedbringe syren. Sluk for varmen, og tilsæt citronskal og oliven. Lad det køle af. For at tilberede kyllingen skal du fylde hulrummet med den skrallede citronhalvdel. Løft forsigtigt skindet, og prop smørret ind under skindet over kyllingebrystet.
-
3Luk skindet og krydr rigeligt med salt - det giver sprødt skind og saftigt kyllingebryst. Når saucen er afkølet, lægges kyllingen i saucen og steges i ovnen i 1 time eller indtil den er gennemstegt. Når der er gået 70 minutter af tilberedningstiden lægges cannellinibønnerne og artiskokkerne i saucen i yderligere 20 minutter. Tag ud af ovnen, skær ud, og server varm i saucen med sprødt brød, hvis det ønskes.