- Mel
Ingredienser
- 175g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 2 tsk. sukker
- 1 drys salt
- 50g koldt smør i tern
- 1 stort æg fra fritgående høns
- 1 stor æggeblomme
- 75ml mælk, stuetemperatur
- 5-10ml finthakkede lavendelblomster
- 1 presset citron
- Ekstra mælk til at pensle med
- 50g sukker
- 15-25ml lavendelblade
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 200°C (180°C varmluft). Smør en Le Creuset bageform til 12 minibrownies.
-
2Si mel, bagepulver, sukker og salt i en mellemstor skål. Tilsæt smør, og gnid de tørre ingredienser ind i det kolde smør med fingerspidserne for at blande det og skabe en fin krummestruktur.
-
3Pisk æg, æggeblomme, mælk, lavendelblomst og citronskal sammen, og bland det hele godt. Tilsæt de våde ingredienser til de tørre, og bland med en gaffel, indtil blandingen er dejagtig. Sørg for kun at røre dejen let.
-
4Drys mel på din bordplade, og hæld forsigtigt dejen ud. Ælt dejen og fold den, til den er ca. 2cm tyk. Benyt en skarp kniv og skær dejen ud i 12 stykker. Læg dem nu i formen. Tryk forsigtigt dejstykkerne ned i formen og pensl dem med mælk. Bag dem i 15-17 minutter.
-
5Serveres varm med creme fraiche, flødeskum eller citroncreme og et drys lavendelsukker.
-
6Sådan laves lavendelsukkeret:
-
7Kom sukker og lavendelblade i en morder, og kværn det, til det er lilla. Dette skal gøres lige inden servering, da farven hurtigt ændrer sig igen.