- Æg
Ingredienser
- 3 fed presset hvidløg
- 30ml olivenolie
- 5g røget paprika
- 50g smør
- 200g friske cherrytomater
- 2 x 400g cherrytomater på dåse
- 4 store æg fra fritgående høns
- 15 ml sherryeddike
- Havsalt og friskkværnet sort peber
- Neutral og tyk yoghurt til servering
- Karse til pynt
-
Fremgangsmåde
-
1I en 26cm Le Creuset buffetgryde hældes olivenolie med hvidløg, som steget forsigtigt ved middel varme. Efter et minut tilsættes røget paprika og smør. Steg indtil smørret er smeltet. Tilføj de friske cherrytomater og steg dem i fem minutter Fjern de stegte tomater, og gem dem til servering. Tilsæt de to dåser cherrytomater til det resterende smør. Fyld dåserne med vand (ca. en fjerdedel), og skyl for at få eventuelle rester af tomatjuice ud af dåsen. Hæld nu vandet i panden. Lad det simre i 15 minutter til saucen tykner.
-
2Imens du venter kan du pochere dine æg i vores Pocheringspande i 3-ply rustfrit stål. Tilsmag saucen med krydderier, og tilsæt en smule sherryeddike. Tilsæt de pocherede æg, og lad det varme igennem. Fjern fra varmen og tilføj de pocherede æg og cherrytomatsaucen til tallerkner med neutral og tyk yoghurt. Til slut kan du tilføje noget karse på toppen, samt de smørstegte paprika-cherrytomater. Serveres med ristet ciabattabrød.