- Frugt
Ingredienser
- Sød bolledej købt i en butik
- 200g jordbærsyltetøj
- Skallen fra 1 appelsin
- 20g hakkede mandler
- Smeltet smør til pensling
- Saft fra 1 appelsin eller blodappelsin
- 300 g flormelis
-
Fremgangsmåde
-
1Placer dejen på en meldrysset overflade. Rul ud til dejen har en rektangulær form – ca. 45cm i længden. Del dejen i to lige store dele ved at skære den lodret.
-
2Spred syltetøjet ud over den ene halvdel, og lad den anden være bar. Riv appelsinskal over syltetøjet, og drys mandelstykkerne jævnt udover. Læg den anden halvdel af dejen ovenpå den pyntede, så det får form som en sandwich. Tryk let ned for at få dejen til at hænge bedre fast. Skær dejen i otte ca. 2,5cm brede strimler.
-
3For at forme en bolle skal du tage en strimmel, og folde den på midten. Drej den, som du ville gøre med en kanelsnurre, og sæt begge ender sammen for at danne en snoet bolle.
-
4Smør et 26cm Le Creuset Heritage fad, og placer alle bollerne i det. Læg låg på, og lad det hæve i en time. Pensl de hævede boller med smør, og drys eventuelt ekstra mandler på topper, før du bager dem ved 180°C i 30-35 minutter. Bag bollerne til de er gyldne og gennembagte.
-
5Mens bollerne bages, laves glasuren ved at blande begge ingredienser. Pensl den færdige glasur over de varme boller. Lad det hele køle i 5 minutter, og servér.