- Ost
Ingredienser
- 2 pakker mørdej af 400g
- 6 store æg
- 160 ml mælk
- 160 ml fløde
- Havsalt og friskkværnet sort peber
- 10 g hakket bredbladet persille
- 1 x 250 g brieost i skiver (køb en ekstra, hvis du også gerne vil servere noget ved siden af)
- 140 g drænede soltørrede tomater
- Skiveskåret friske tomater til servering
- Basilikum til servering
- Olivenolie til dressing
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 180°C (160°C varmluft).
-
2Lad dejen tø en anelse, og overlap herefter de to lag. Rul dem ud på en meldrysset overflade, og saml dem herefter til ét stort stykke.
-
3Placer dejen forsigtigt i et 28 cm tærtefad. Sørg for at dejen er jævnt fordelt i tærteformen, og trim overskydende dej efter behov. Prik bunden af dejen med en gaffel. Beklæd tærten med bagepapir og tilføj bagebønner eller ris. Bag tærtebunden i 25-30 minutter, indtil dejen er gylden og næsten gennembagt. Tag den ud af ovnen, og fjern bagepapir og bønner/ris. Lad tærtebunden køle af.
-
4Pisk nu æg, mælk og fløde sammen. Krydr til og tilsæt persillen. Tilføj den skiveskårne brieost og de soltørrede tomater jævnt på den afkølede tærtebund. Tilføj nu æggeblandingen. Bag i 35-40 minutter, indtil overfladen er gylden og fast.
-
5Server tærten varm med friske tomater, basilikum og en smule olivenolie.