- Chokolade
Ingredienser
- 4 mellemstore æg ved stuetemperatur
- 25 g sukker
- 1 tsk. vaniljeekstrakt
- 120 ml mælk
- 1 nip salt
- 50 g mel
- 2 spsk. bagekakao/kakaopulver (usødet)
- 3 spsk. smør
- Flormelis til drys
- 2 for portionerede skefulde vaniljeis (anbringes på en lille tallerken i fryseren indtil servering)
- Flydende mørk chokoladeovertræk eller smeltet mørk chokolade
- 1 spsk. ristede kokosflager
-
Fremgangsmåde
-
1Anbring en hjerteformet stegepande på den midterste hylde i ovnen, så den kan varme op sammen med ovnen.
-
2Forvarm ovnen til 220 °C.
-
3Bland æg, sukker, vaniljeekstrakt og mælk, indtil det er cremet. Rør mel, kakaopulver og salt i, og fortsæt med at piske. Lad pandekagedejen hvile i mindst 10 minutter, mens ovnen forvarmes.
-
4Rør i dejen igen, lige inden den hældes i den varme pande. Smelt smørret i den varme pande, og hæld dejen i ved at hvirvle den forsigtigt rundt. Vær forsigtig, da panden vil være meget varm.
-
5Bages i den forvarmede ovn i 12 minutter. Reducer temperaturen til 180 °C, og lad den bage i yderligere 5-10 minutter.
-
6Drys med flormelis, læg vaniljeis i midten, og pynt med flydende chokoladeovertræk og kokosflager. Server straks.