Ovnbagt chokoladepandekage

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Ovnbagt chokoladepandekage
Denne bagte chokoladepandekage er den perfekte snack til morgenmad eller efter middagen. Serveres med en dekadent vaniljeis direkte fra panden.
HOVEDINGREDIENSER
  • Chokolade
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 4 mellemstore æg ved stuetemperatur
  • 25 g sukker
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • 120 ml mælk
  • 1 nip salt
  • 50 g mel
  • 2 spsk. bagekakao/kakaopulver (usødet)
  • 3 spsk. smør
  • Flormelis til drys
TOPPINGS (VALGFRIE)
  • 2 for portionerede skefulde vaniljeis (anbringes på en lille tallerken i fryseren indtil servering)
  • Flydende mørk chokoladeovertræk eller smeltet mørk chokolade
  • 1 spsk. ristede kokosflager
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Anbring en hjerteformet stegepande på den midterste hylde i ovnen, så den kan varme op sammen med ovnen.
  • 2
    Forvarm ovnen til 220 °C.
  • 3
    Bland æg, sukker, vaniljeekstrakt og mælk, indtil det er cremet. Rør mel, kakaopulver og salt i, og fortsæt med at piske. Lad pandekagedejen hvile i mindst 10 minutter, mens ovnen forvarmes.
  • 4
    Rør i dejen igen, lige inden den hældes i den varme pande. Smelt smørret i den varme pande, og hæld dejen i ved at hvirvle den forsigtigt rundt. Vær forsigtig, da panden vil være meget varm.
  • 5
    Bages i den forvarmede ovn i 12 minutter. Reducer temperaturen til 180 °C, og lad den bage i yderligere 5-10 minutter.
  • 6
    Drys med flormelis, læg vaniljeis i midten, og pynt med flydende chokoladeovertræk og kokosflager. Server straks.