Ingredienser
- 3 x trimmet lammekrone fra fritgående lam
- Salt og peber
- Skallen fra 2 citroner
- 20g pistacienødder med skal
- 3 fed pillede hvidløg
- 30g basilikum
- 30g mynte
- 110g sprødt brød (et daggammelt ciabattabrød fungerer godt)
- Olivenolie
- 50g smør
- 125g basilikum pesto
-
Fremgangsmåde
-
1Sørg for at lammet har stuetemperatur, og at det er duppet tørt med et viskestykke.
-
2Krydr kødet med salt og peber.
-
3Forvarm ovnen til 180°C (160°C varmluft).
-
4For at lave crumblen skal citronskal, pistacienødder, hvidløg, urter, brød og krydderier blandes i en foodprocessor.
-
5Opvarm en stor Le Creuset non-stick stegepande med lidt olivenolie. Brun lammekødet indtil det er gyldent hele vejen rundt.
-
6Dryp kødet med smør.
-
7Tag lammet af panden og placer det i en Le Creuset 35cm bradepande af rustfrit stål.
-
8Gnid fedtsiden af lammekøllen med basilikumpestoen. Pestoen vil fungere som ”lim” til din crumble.
-
9Tilføj rigeligt af din crumble til overfladen, og tryk ned for at sikre, at det sidder fast.
-
10Dryp med olivenolie og tilføj nogle terninger af smør.
-
11Hvis du ønsker rosa lammekød, skal det tilberedes i 30-40 minutter.
-
12Alternativt kan du lade det stå i ovnen, indtil tilberedningen er, som du foretrækker.
-
13Tag lammekøllen ud af ovnen, dæk den til med stanniol og lad den hvile i 10 minutter, før den serveres.