Popovers med parmesan og krydderurter

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Popovers med parmesan og krydderurter
Disse popovers serveres bedst varme, direkte fra ovnen og er perfekte til en vinterbrunch eller frokost med vennerne. Passer godt sammen med et glas kølig mousserende vin eller med et stykke røget laks og en frisk grøn salat.
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 45 ml smeltet smør plus ekstra til smøring
  • 240 g hvedemel, sigtet
  • 1 ½ tsk fint salt
  • 1 tsk kværnet sort peber
  • ½ tsk paprika
  • 650 ml mælk
  • 3 store æg fra fritgående høns
  • 60 g parmesanost, fintrevet
  • 4 forårsløg, hakkede
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 200°C. Smør nogle Le Creuset ramekiner med smeltet smør.
  • 2
    Kom alle de tørre ingredienser i en stor skål, og pisk dem sammen. I en separat skål piskes mælk, æg og ost sammen. Bland de våde og de tørre ingredienser, og pisk, indtil der ikke er klumper. Tilsæt forårsløgene, og rør rundt for at blande det hele.
  • 3
    Fordel dejen i ramekinerne og stil dem i den forvarmede ovn. Bag dem i 35 minutter, indtil dejen er gylden, puffet op og gennembagt. Lad dig ikke friste til at åbne ovnen, mens de bages; så falder de sammen. Tag dem ud af ovnen, og server dem med det samme med hvidløgssmør.