Ingredienser
- 1 vaniljestang, delt på langs
- Skallen fra 1 appelsin
- 1,2 dl kop tørrede hibiscusblomster
- 12 hibiscus-teposer
- 1,2 dl sukker
- 1 liter vand
- Spiselige blomster, til pynt
-
Fremgangsmåde
-
1Skrab vaniljekornene ned i en mellemstor Le Creuset-gryde, og tilsæt vaniljestang, appelsinskal, hibiscusblomster, teposer, sukker og vand. Bring det i kog, og lad det trække ved svag varme i 5 minutter.
-
2Afkøl til stuetemperatur (dette bør tage ca. 30 minutter). Sigt den gennem en finmasket sigte over i en stor kande, og lad den køle af.
-
3Server den kold i en Le Creuset-tepotte over hibiscus-teisterninger med ekstra spiselige blomster som pynt.
-
4Kokkens råd: Hvis teen serveres over almindelige isterninger, skal du fordoble din teopskrift og hælde den i isterningeforme og fryse dem ned for at undgå at teens smag fortyndes.