Ingredienser
- 30 ml kokosolie
- 2 porrer, vaskede og hakkede
- 3 fed hvidløg, hakket
- 480 g frosne ærter
- 400 g babyspinat
- 1 liter grøntsagsbouillon
- ½ kop friskhakket persille
- ½ kop friskhakket koriander
- 400 ml kokosmælk
- Havsalt og friskkværnet sort peber
- Server med olivenolie og ærtebønnespirer
-
Fremgangsmåde
-
1Opvarm en 26 cm Le Creuset Signature rund gryde eller suppegryde ved middel varme, og tilsæt kokosolien. Tilsæt porrerne og sauter dem, indtil de er gennemsigtige. Tilføj hvidløg og steg i 1 minut, til det dufter. Tilsæt de frosne ærter og babyspinat, og bland godt.
-
2Hæld bouillonen over, og læg låg på gryden. Lad det simre i 5 minutter. Fjern låget, og krydr det hele godt. Tilsæt krydderurterne og hæld suppen i en blender. Blend, indtil den er jævn. Hæld suppen tilbage i gryden og sæt den over medium varme. Pisk kokosmælk i, og smag til.
-
3Serveres med en smule olivenolie og ærteskud. Denne opskrift er også god at servere med surdejskiks.