Ingredienser
- 2 tunbøffer
- 1,2 dl butikskøbt dukkah-krydderi
- 30 ml olivenolie
- Havsalt
- 15 g persille, groft hakket
- 3 eller 4 forårsløg, groft hakket
- Saft og skal fra 1 lille citron
- 30 g parmesanost, revet groft
- Havsalt og sort peber
- 45 ml olie
- Creme fraiche
- Babyagurker, skåret i tynde skiver
- Syltede rødløg
- Mikroblade til pynt (valgfrit)
-
Fremgangsmåde
-
1Til pestoen skal du placere persille, forårsløg, citronskal, parmesan, en god knivspids salt og en generøs mængde peber i en foodprocessor og kværne et par gange for at hakke fint. Tilsæt olie og kør, indtil det er kombineret. Overfør til en skål og rør citronsaft i.
-
2Dup tunbøfferne tørre med et stykke køkkenrulle. Forvarm en Le Creuset 26 cm Signature grillpande. Gnid hver tunbøf med olivenolie og havsalt og svits i 1-2 minutter på hver side. Lad dem hvile i 2 minutter, før de skæres tyndt. Rist dukkahen på en tør pande, indtil den dufter, tag den af varmen, og tilsæt 2-3 spiseskefulde olivenolie. Skær tunen i skiver, og servér med klatter af creme fraiche, agurker i skiver og syltede løg, drysset med pesto og toppet med ristet dukkah til servering.