
For de fleste skandinaver er der ingen jul eller vinter uden risengrød. Den bløde risengrødgrød med kanelsukker og smør er bare indbegrebet af hygge. Denne opskrift på risengrød er oplagt til dig, der gerne vil undgå, at risengrøden brænder på – den passer nemlig bare sig selv i ovnen.
Når du tilbereder risengrød på denne måde, er det oplagt at bruge en støbejernsgryde, da den holder rigtig godt på varmen.
HOVEDINGREDIENSER
- Ris
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 1,5 l sødmælk
- 250 g grødris
Til servering:
- Sukker
- Stødt kanel
- Smør
-
Fremgangsmåde
-
1Varm ovnen op til 150 °C (alm. ovn)
-
2Varm mælken op i støbejernsgryden ved lav varme på komfuret, til mælken begynder at simre. Sørg for at gøre dette langsomt, så mælken ikke brænder på.
-
3Tilsæt grødris, og lad det simre i 5 minutter. Rør jævnligt rundt.
-
4Sluk for varmen, læg låget på og sæt gryden i den varme ovn. Bag i 40 minutter.
-
5Rør rundt i risengrøden, og læg låget tilbage på gryden. Lad risengrøden tilbedere i endnu 40 minutter i ovnen, eller til den har fået den ønskede konsistens.
-
6I mellemtiden laves kanelsukkeret, som består af 1 del sukker og ½ del stødt kanel.
-
7Giv risengrøden en omrøring og fordel i små skåle. Servér risengrøden drysset med kanelsukker og en klat smør i midten.
Tip
Hvis du bruger dynemetoden, skal du sørge for først at bruge et tykt håndklæde, før du dækker gryden med dynen. Flyt gryden forsigtigt for at undgå at spilde.
