- Ris
Ingredienser
- 1,5 l sødmælk
- 250 g grødris
- Sukker
- Stødt kanel
- Smør
-
Fremgangsmåde
-
1Varm ovnen op til 150 °C (alm. ovn)
-
2Varm mælken op i støbejernsgryden ved lav varme på komfuret, til mælken begynder at simre. Sørg for at gøre dette langsomt, så mælken ikke brænder på.
-
3Tilsæt grødris, og lad det simre i 5 minutter. Rør jævnligt rundt.
-
4Sluk for varmen, læg låget på og sæt gryden i den varme ovn. Bag i 40 minutter.
-
5Rør rundt i risengrøden, og læg låget tilbage på gryden. Lad risengrøden tilbedere i endnu 40 minutter i ovnen, eller til den har fået den ønskede konsistens.
-
6I mellemtiden laves kanelsukkeret, som består af 1 del sukker og ½ del stødt kanel.
-
7Giv risengrøden en omrøring og fordel i små skåle. Servér risengrøden drysset med kanelsukker og en klat smør i midten.