
Opskrift på en enkel risengrød, lavet under dynen. Det vil sige, der er ikke så meget strømspild, og du ender med samme resultat. Win win! Denne grød er lavet på både sødmælk, da mælk med mindre fedt, lettere brænder på.
HOVEDINGREDIENSER
- Ris & Korn
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 1,5 liter sødmælk
- 250 g grødris
- Lidt salt
Topping:
- Kanelsukker
- Smør
-
Fremgangsmåde
-
1Start med at koge din mælk langsomt op. Mælk kan let brænde på, og skal derfor koges langsomt op.
-
2Tilsæt risene, og lad grøden koge i ca. 5 minutter. Husk at røre konstant, så det ikke brænder på.
-
3Tag grøden af varmen, pak den ind i et håndklæde og rul en dyne rundt om. Stil evt. gryden på en bordskåner, så risikerer du ikke at ødelægge dit sengetøj. Lad grøden stå i et par timer (den kan også stå længere), og giv den blot et kort opkog inden servering.
-
4Smag til med lidt salt og server i små skåle, med kanelsukker og en smørklat.