Smørristede gulerødder med hasselnødder

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Smørristede gulerødder med hasselnødder
Smørristede gulerødder er fantastisk tilbehør til både kød og fisk og de er lette at lave. I vores opskrift får gulerødderne selskab af hasselnødder, som komplimenteres af smørrets egne nøddetoner. Det vil uden tvivl blive en favorit på middagsbordet.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 bundt gulerødder med top
  • 1 spsk. olie
  • 35 g smør
  • 75 g hasselnødder
  • Brøndkarse
  • Salt og peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Gulerødderne skrubbes godt og koges 5 minutter i godt saltet vand.
  • 2
    I mellemtiden ristes hasselnødderne på en tør pande. Tag dem af varmen når de har fået en smule farve og hak dem groft.
  • 3
    Steg gulerødderne 3-4 minutter i en smule olie, hvorefter smørret tilsættes. Skru ned for varmekilden mens smørret forsigtigt bruner.
  • 4
    Tilsæt de grofthakkede nødder, krydr med salt og peber og top til sidst med brøndkarse.
 
Tip
Du kan også prøve dig frem med andre rodfrugter, alt afhængig af hvad du har til rådighed.
 
 
Le Creuset