Sommersalat med stenfrugter og burrata

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Sommersalat med stenfrugter og burrata
Denne salat er et nyt twist på en klassisk Caprese-salat, der fejrer stenfrugter af den bedste kvalitet. Ved at grille frugten karamelliseres det naturlige sukker, og smagen fremhæves.
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 6-8 modne stenfrugter (ferskner, nektariner)
  • 2 x 150 g burrata, drænet
  • Salatblade, f.eks. iceberg, til servering
Til rucola-pestodressingen
  • 120 g vild rucola
  • Saft fra 1 citron
  • 50 g ristede mandler
  • 100 ml olivenolie
  • Havsalt
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Til pestoen kommes alle ingredienserne i en blender, og der blendes, indtil konsistensen er lidt grov. Smag til. Tilsæt et ekstra strejf af olivenolie, hvis du vil.
  • 2
    Skær hver nektarin i halve, og fjern stenen. Skær dem derefter i kvarte. Giv nektarinerne lidt olie, og grill hver fjerdedel med frugtkødssiden nedad, indtil de er smukt gyldne. Serveres varm med smuldret burrata, salatblade og rucola-pestodressing på Le Creuset-service.