Bucatini all’Amatriciana

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Bucatini all’Amatriciana
Dette er vores bud på en klassisk pastaopskrift. Brug cherrytomater på dåse, da de er søde og saftige, og giver god konsistens til din sauce.
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 30 ml olivenolie
  • 115 g guanciale, skåret i tynde skiver (eller røget svinebacon)
  • 1 tsk chiliflager
  • ½ tsk kværnet sort peber
  • 4 skalotteløg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 4 x 400g cherrytomater på dåse
  • 350 g tørret bucatini-pasta
  • Salt til at smage til med
  • Revet pecorino-ost til servering
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Opvarm olivenolien i en Le Creuset 28 cm Signature stegepande over middel varme. Tilsæt guanciale eller røget svinebacon, og svits det sprødt og gyldent, ca. 4 minutter. Tilsæt chiliflager og sort peber, og rør rundt. Tilsæt derefter skalotteløgene og sautér, indtil de er bløde. Tilføj hvidløg og steg, til det dufter. Tilsæt derefter en dåse tomater med en halv dåse vand. Reducer varmen til lav og kog, omrør lejlighedsvis, indtil saucen bliver tykkere, i ca. 30 minutter. Lad saucen hvile og trække i 20 minutter (tomatbaserede saucer er altid bedre næste dag, eller hvis de får lov til at hvile).
  • 2
    Kog pastaen i overensstemmelse med pakkens anvisninger, dræn og dryp med olivenolie (gem noget pastavand hvis nødvendigt). Vend pastasaucen i, og riv pecorino-osten over; tilsæt lidt pastavand, hvis det er nødvendigt for at løsne det. Server med frisk basilikum, hvis du vil, og spis med det samme.