- Pasta
Ingredienser
- 350 g linguine pasta
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk. citronsaft
- 250 g brune champignon (eller hvide)
- ½ squash (ca. 190 g)
- 75 g frisk spinat
- 2 tsk. tørret eller frisk timian
- 8 dl vand
- 1 grøntsagsbouillon
- 2 dl madlavningsfløde
- 50 g revet parmesan + mere til at drysse oven på
- Flagesalt og kværnet peber
-
Fremgangsmåde
-
1Start med at hakke løg og hvidløg i tern og put dem ned i gryden. Vask så svampene grundigt og skær bunden af. Halver dem først og skær dem bagefter i tynde skiver. Gør det samme med den halve squash, men skær den først i kvarte, så stykkerne ikke bliver for store. Vask spinaten og skær den i strimler. Put det hele i gryden.
-
2Knæk pastaen over på midten og tilsæt nu de resterende ingredienser til gryden, bortset fra madlavningsfløde og parmesan.
-
3Tænd på middel varme og lad retten simre i ca. 15 minutter eller til pastaen er tæt på færdig. Det vil ligne, at der er for meget i gryden til at starte med, men det hele skal nok ’falde ned’. Rør rundt undervejs.
-
4Når pastaen næsten er færdig, tilsættes madlavningsfløde og revet parmesan. Smag til med salt og peber og evt mere citronsaft. Rør i et par minutter og så er retten klar til servering.
-
5Server gerne med revet parmesan på toppen og evt. noget frisk timian.