- Mel
Ingredienser
- 3 dl mandelmælk
- 300 g havremel
- 100 g rørsukker
- 1 tsk. citronskal
- 1 tsk. kardemomme
- 1 lille tsk. salt
- 200 g havrefraiche
- 1 stor tsk. natron
- Kokosolie til bagning
-
Fremgangsmåde
-
1Kom mandelmælken i en skål og tilsæt havremel, rørsukker, citronskal, kardemomme og salt. Pisk hele dejen godt sammen
-
2Rør natron ud i havrefraichen og bland i dejen lige inden æbleskiverne skal bages
-
3Hæld dejen op i en kande, så er den nem at håndtere, når du skal hælde den i panden
-
4Varm æbleskivepanden op til lidt under middel varme. Panden må være ikke være for varm, da disse æbleskiver skal bages langsomt
-
5Kom en lille klat kokosolie i hvert hul i panden
-
6Kom dej i hvert hul, men kun til lige under kanten, idet dejen hæver. Bag æbleskiverne ca. 10 minutter, inden du vender dem første gang
-
7Vend forsigtigt æbleskiverne rundt ved hjælp af en spiseske. Første gang du vender dem, skal de vendes helt om, så siden med den rå dej vendes ned i hullet. Æbleskiverne skal herefter bages på alle sider. Disse æbleskiver får ikke så fast stegeskorpe som de klassiske æbleskiver
-
8Prøv evt. at åbne en af æbleskiverne, når du mener de er gennembagt Læg æbleskiverne på køkkenrulle til at suge evt. overskydende fedt
-
9Tip:
-
10Server æbleskiverne lune med flormelis og hindbærsyltetøj