Antipasti-krans med bagt camembert
SVÆRHEDSGRAD
Enkel
Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min.
Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 30 min.
Under 30 min.
ANTAL PERSONER
4-6
4-6
- SLET TILFØJ TIL KOGEBOG
- DEL
- SLET TILFØJ TIL KOGEBOG
- DEL
Sjov, nem og festlig – denne antipasti-krans er den ideelle appetitvækker til din næste fest.
HOVEDINGREDIENSER
- Ost
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
TIL CAMEMBERT
- 250 g rund camembert
- 4 spsk (60 ml) honning
- En stor knivspids havsalt i flager
TIL KRANSEN
- 2 rødløg, skåret i tynde skiver
- Saft fra 1 citron
- 2 squash, skåret med en skræller
- 2 stænger bladselleri, skåret, blade skal gemmes
- 15 ml olivenolie
- 2 spsk. (30 ml) hakket rosmarin
- Havsalt
- 12 mini fladbrød
- 100 g Prosciutto
- 100 g salami
- 100 g babyspinat
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 200 °C. Rids toppen af osten. Læg den i Le Creuset Camembert Baker og dryp den med honning. Dæk med låg og bag i 10 minutter, tag derefter låget af og tænd for ovns grill. Grill den i 4-5 minutter, indtil den er klistret og lækker. Serveres varm omgivet af en festlig antipasti-krans.
-
2Sådan laver du kransen:
-
3Forbered de syltede løg ved at skrælle og skære dem i tynde skiver og lægge dem i en skål. Tilsæt en generøs knivspids havsaltflager og saften fra 1 citron. Massér dem med fingrene og sæt dem til side i 10 minutter. Skær bladselleri og squash i skiver, og læg dem i en skål med isvand. Stil dem til side. Varm en stegepande op med lidt olivenolie, og tilsæt rosmarin og salt. Læg fladbrødene i den duftende olie og steg dem på panden, til de er gyldne.
-
4Saml alle de tilberedte grøntsager, prosciutto, salami og fladbrød på et ovalt serveringsfad. Placer camembert fadet i midten af det store ovale fad. Pynt med bladselleri og babyspinat. Servér med kold hvidvin.
Værktøjer til perfektion
Flere af vores yndlingsopskrifter
Find alt fra klassiske retter, smukke kager og eksotiske specialiteter.
OPSKRIFT
Dampede muslinger
Vores opskrift på dampede muslinger indeholder både hvidvin og fløde, som giver en smagfuld og velduftende fond.
VI BRUGTE
Rund gryde støbejern
OPSKRIFT
Cassoulet
Cassoulet er typisk, fransk ’hyggemad’, men det er mere et koncept end en egentlig opskrift. Retten indeholder dog altid bønner og saltet flæsk eller bacon.
VI BRUGTE
Buffetgryde støbejern
OPSKRIFT
Klassisk ostefondue
Hvad er mere hyggeligt end at samles omkring en velsmagende ostefondue? Her får du opskriften på klassisk ostefondue – præcis som franskmændene elsker den.
VI BRUGTE
Ostefondue støbejern
OPSKRIFT
Bouillabaisse med brødcroutoner og rouille
Opskrift på bouillabaisse med brødcroutoner. Bouillabaissen har en kraftfuld sauce, kaldet ”rouille”, der gør retten helt uimodståelig.
VI BRUGTE
Stegegryde støbejern
OPSKRIFT
Pommes Lyonnaise
Måske lyder kartofler og løg ordinært, men denne ukomplicerede ret forvandler disse ydmyge basisvarer til ekstraordinært tilbehør på middagsbordet.
VI BRUGTE
Stegepande støbejern
OPSKRIFT
Fisk a la Provence
Retten er sund, smuk og kan laves med hvilken som helst fast, hvid fisk. Derfor kan du sagtens vælge et billigere alternativ til den dyre torsk.
VI BRUGTE
Rund gryde støbejern