- Kød
Ingredienser
- 1,2 kg oksetyksteg
- 2 spsk vegetabilsk olie
- Salt og peber
- 200 g pastinak, skåret i halve og skrællede
- 2 majroer, i kvarte
- 120 g babygulerødder, skrællede
- 2 rødløg, skåret i kvarte
- 200 g søde kartofler, skåret i stykker
- 125 ml rødvin
- 500 ml oksefond
- 4 kviste rosmarin plus ekstra kviste til pynt
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 180 °C.
-
2Klip overskydende fedt af oksekødet, og rul det derefter op og bind den sammen med kødsnor. Se Hurtigt tip nedenfor.
-
3Opvarm en Le Creuset Signature oval gryde, og brun det sammenbundne oksekød i lidt olie. Fjern kødet fra gryden, og krydr godt med salt og peber.
-
4Brun grøntsagerne i portioner i samme gryde.
-
5Fjern grøntsagerne, og aftør panden med rødvin. Lad vinen koge ind til halvdelen, og tilsæt derefter oksekødsbouillon og det brunede, sammenbundne oksekød.
-
6Læg låget på gryden, og stil den i ovnen i 1 time.
-
7På dette tidspunkt skal de brunede grøntsager hældes i gryden, sammen med rosmarin. Læg låget på, og steg i yderligere 15 minutter.
-
8Hvis kødet og grønsagerne ikke er brunet nok på dette tidspunkt, skal du skrue ovnen op til 220 °C, fjerne låget og lade det stå i yderligere 10-15 minutter, indtil det er gyldenbrunt. Fjern oksekød og grøntsager fra gryden, og dæk med folie for at lade kødet hvile.
-
9Stil gryden med saucen tilbage på komfuret ved høj varme, og lad det koge ind til en tæt konsistens (så saucen klæber til og dækker bagsiden af en ske). Smag til med krydderier, og læg kødet, som har stået til hvile, og grøntsager tilbage i gryden, pynt med frisk rosmarin og server.
-
10Hurtigt tip: Sådan bindes kød sammen
-
11Rul først det tilskårne kød op. Start på den ene side, vikl et stykke bomuldssnor rundt om stegen, og bind en fast dobbeltknude.
-
12Træk snoren ca. 2 cm til side i forhold til knuden, og hold den på plads med tommelfingeren. Vikl igen snoren rundt om den sammenrullede steg, og sæt den godt fast under den snor, du holder på plads med tommelfingeren.
-
13Gentag, indtil hele stegen er rullet godt og fast sammen. Bind en god dobbeltknude, og skær enden af snoren.