Dampet broccolisalat

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Dampet broccolisalat
Denne friske, sunde og lækre salat er et godt valg til en nærende frokost eller som tilbehør til en grillret.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2 broccolihoveder, skåret i buketter
  • 4 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
  • Chiliolie til at dryppe over salaten
  • 1⁄4 rødkål, i strimler
  • 1-2 friske chilipebre, hakkede (valgfrit)
  • Sprøde løg eller saltede peanuts til at drysse med
  • Friske citronbåde, der skal presses
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Damp broccolibuketter i en dampindsats (24 cm) i 3-5 minutter, indtil broccolien har en livlig grøn farve og stadig har lidt bid. Sæt broccolien i isvand for at stoppe tilberedningsprocessen og holde den sprød. Dræn og ryst overskydende vand af.
  • 2
    Steg hvidløgsfeddene i chiliolie, indtil de er sprøde, vend dem med det samme med den strimlerede kål, dampede broccoli og smag til. Drys med frisk chili, sprøde løg eller peanuts, og servér med rigeligt frisk citronsaft.