- Kød
Ingredienser
- 4 store bagekartofler
- Rapsolie til friture
- 2 ribeyebøffer, rumtemperatur
- 100 g smør
- 4 kviste frisk timian
- 2 fed hvidløg
- 1 lille gult- eller rødløg, hakket
- 100 ml tør hvidvin
- Havsalt og friskkværnet sort peber
-
Fremgangsmåde
-
1Skær kartoflerne ud (med skræl) til store pommes frites. Kom dem i en gryde med koldt vand, smag til, og bring i vandet kog. Kog, indtil de er al dente, men ikke for bløde, så de forbliver intakte. Dræn gryden, og dup dem tørre.
-
2Fyld en stor gryde halvt med rapsolie, og opvarm til 185 °C. Fritér forsigtigt kartoflerne i portioner for at forhindre, at olien flyder over. Fjern dem med en hulske, og lad dem tørre på flere lag af køkkenrulle (blancheringsfasen). Lad olien blive varm igen, og fritér derefter igen, indtil de er gyldne og sprøde. Fjern, dræn, smag til, og sæt til side i en varm ovn, indtil du er klar til servering.
-
3Tag din bøf ud af køleskabet 20 minutter før tilberedning. Læg den på et stykke køkkenrulle, og dup den tør. Smag kødet til med salt og sort peber.
-
4Opvarm en stegepande i rustfrit stål over medium varme, hæld en god sjat olivenolie i, og steg bøfferne på hver side, indtil de er tilberedt. Når kødet er næsten tilberedt, tilsæt da smør, timian og hvidløg, og overhæld bøfferne med blandingen flere gange. Fjern bøfferne fra panden, og lad dem hvile.
-
5Kom løgene i den varme stegesky, og sautér dem ved middel varme, indtil de er gennemsigtige. Øg varmen, hæld vinen i, og reducér, indtil der opnås en saucekonsistens.
-
6Skær bøffen i skiver, og placér den på et serveringsfad. Top med den reducerede stegesky, og servér med de dobbeltfriterede pommes frites samt en grøn salat.