Ingredienser
- Olivenolie
- 340 g marinerede artiskokker, drænede og halverede
- 2 rødløg, finthakket
- 3 fed hvidløg, knust
- 750 ml fløde
- 400 g babyspinat
- Havsalt
- Friskkværnet sort peber til at smage til med
- Skallen fra 1 citron
- 2 x 500 g gnocchi, kogt efter anvisninger på pakken
- 100 g parmesanost, fintrevet
- 200 g mozzarella, skiveskåret
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 200 °C.
-
2Opvarm en sauteusegryde (28 cm) over medium varme. Kom en sjat olivenolie i, og karamelliser de drænede artiskokker. Tag dem ud af panden, og læg dem til side.
-
3Tilsæt endnu en sjat olie, og sautér løgene, indtil de er gennemsigtige. Tilføj hvidløg og steg i 1 minut, til det dufter.
-
4Hæld fløden i, og øg varmen. Bring saucen i kog, og skru derefter ned til en simren. Reducér saucen til det halve.
-
5Kom spinaten i flødesaucen, og rør rundt, indtil de bliver bløde. Fjern fra blusset, og smag godt til med salt og masser af sort peber.
-
6Tilsæt citronskallen. Kom gnocchien i, og rør rundt. Drys med revet parmesan, tilsæt den skiveskårne mozzarella, og bag i 20-25 minutter, indtil retten er gyldenbrun.
-
7Servér straks med noget sprødt, varmt brød og en grøn salat.