Gnocchi med bagt artiskok og spinat

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Gnocchi med bagt artiskok og spinat
Forkæl dig selv med denne one pot gnocchi, der kan nydes direkte fra ovnen. Vores fortolkning af denne klassiske opskrift er en fantastisk måde at opleve alle dine yndlingsoste på. Du er velkommen til at komme noget blåskimmelost eller ricotta i, hvis du vil.
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • Olivenolie
  • 340 g marinerede artiskokker, drænede og halverede
  • 2 rødløg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, knust
  • 750 ml fløde
  • 400 g babyspinat
  • Havsalt
  • Friskkværnet sort peber til at smage til med
  • Skallen fra 1 citron
  • 2 x 500 g gnocchi, kogt efter anvisninger på pakken
  • 100 g parmesanost, fintrevet
  • 200 g mozzarella, skiveskåret
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 200 °C.
  • 2
    Opvarm en sauteusegryde (28 cm) over medium varme. Kom en sjat olivenolie i, og karamelliser de drænede artiskokker. Tag dem ud af panden, og læg dem til side.
  • 3
    Tilsæt endnu en sjat olie, og sautér løgene, indtil de er gennemsigtige. Tilføj hvidløg og steg i 1 minut, til det dufter.
  • 4
    Hæld fløden i, og øg varmen. Bring saucen i kog, og skru derefter ned til en simren. Reducér saucen til det halve.
  • 5
    Kom spinaten i flødesaucen, og rør rundt, indtil de bliver bløde. Fjern fra blusset, og smag godt til med salt og masser af sort peber.
  • 6
    Tilsæt citronskallen. Kom gnocchien i, og rør rundt. Drys med revet parmesan, tilsæt den skiveskårne mozzarella, og bag i 20-25 minutter, indtil retten er gyldenbrun.
  • 7
    Servér straks med noget sprødt, varmt brød og en grøn salat.