- Kød
Ingredienser
- 500 g pølser af svinekød
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk. knust ingefær
- 1 rød chili, hakket
- 1 spsk. sojasauce
- 2 tsk. honning
- 2 forårsløg, finthakket
- 160 ml teriyakisauce
- Olivenolie
- Basmatiris eller risnudler
- Hakket forårsløg
- Chili
- Dampede og afskallede edamamebønner
- Dampet kinakål
- Tørristede sesamfrø
-
Fremgangsmåde
-
1For at lave dine kødboller skal du tage farsen ud af pølseskindet. Kom farsen i en stor skål sammen med hvidløg, ingefær, chili, sojasauce, honning og forårsløg. Rør det godt sammen. Lav 30 mellemstore kødboller. Dyp dine hænder i vand undervejs - dette hjælper med at rulle kødbollerne og forme dem pænt. Læg til side på en bakke.
-
2Opvarm olivenolien i en Le Creuset Signature 30 cm buffetgryde over middel varme. Fordel kødbollerne i 2 portioner, og steg en portion ad gangen i 6-8 minutter, indtil de er gyldenbrune og gennemstegte. Hæld teriyakisaucen i gryden, og vend kødbollerne i den. Reducér sovsen i ca. 5 minutter, indtil den er let klistret.
-
3Servér med ris eller nudler, toppet med ristede sesamfrø, chili, koriander, kinakål, edamamebønner og forårsløg.