![Puttanesca med blomkål og aubergine](/on/demandware.static/-/Library-Sites-lc-sharedLibrary/default/dw686c7119/images/content-recipes/HD_720/LC_20211124_ZA_RC_DT_r0000000001930_ENG.jpg)
Gør dig klar til uforglemmelige smagsoplevelser med vores puttanescasauce. For en vegetarisk udgave skal du blot udelade ansjoserne.
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Stegepande m/ træhåndtag Signature støbejern
1.729,00 kr.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- Olivenolie
- 2 auberginer, skåret i tern af 3cms størrelse.
- Havsalt og friskkværnet sort peber til at smage til med
- 1 stort eller 2 små blomkålshoveder, skåret i tykke skiver eller buketter
- 400 g friske cherrytomater
- 500 g friske blommetomater, halveret
- 4 fed pillede hvidløg
- 1 stort rødløg, skrællet og skåret i små både
- 100 g sorte oliven uden sten
- 90 g marinerede soltørrede cherrytomater og 50 ml saft fra glasset
- 3 kviste oregano
- 6-8 ansjoser
- 50 g kapers
- Sprødt ciabattabrød til servering
-
Fremgangsmåde
-
1Placér en stegepande i støbejern (28 cm) over medium varme, og kom olivenolie i. Steg auberginerne, indtil de er gyldne og lidt forkullede på alle sider, smag til, fjern dem fra panden, og sæt dem til side. Steg blomkålsskiverne i lidt mere olivenolie, indtil de er gyldenbrune, smag dem til, og sæt dem til side.
-
2Kom en ekstra sjat olivenolie i den samme stegepande, og tilsæt tomater, hvidløg, løg, oliven, soltørrede cherrytomater inkl. væden fra glasset, oregano og ansjoser. Smag til med sort peber og en smule salt, da ansjoserne og oliven allerede er salte.
-
3Steg under omrøring i 20-25 minutter, indtil alle grøntsagerne bliver møre, lidt klistret, og sammensmeltes til en tyk sauce. Kom aubergine, blomkål og kapers i den varme sauce, og kog forsigtigt ved lav varme, indtil blomkålen er gennemstegt. Serveres varm med sprødt ciabattabrød.