Puttanesca med blomkål og aubergine

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Puttanesca med blomkål og aubergine
Gør dig klar til uforglemmelige smagsoplevelser med vores puttanescasauce. For en vegetarisk udgave skal du blot udelade ansjoserne.
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • Olivenolie
  • 2 auberginer, skåret i tern af 3cms størrelse.
  • Havsalt og friskkværnet sort peber til at smage til med
  • 1 stort eller 2 små blomkålshoveder, skåret i tykke skiver eller buketter
  • 400 g friske cherrytomater
  • 500 g friske blommetomater, halveret
  • 4 fed pillede hvidløg
  • 1 stort rødløg, skrællet og skåret i små både
  • 100 g sorte oliven uden sten
  • 90 g marinerede soltørrede cherrytomater og 50 ml saft fra glasset
  • 3 kviste oregano
  • 6-8 ansjoser
  • 50 g kapers
  • Sprødt ciabattabrød til servering
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Placér en stegepande i støbejern (28 cm) over medium varme, og kom olivenolie i. Steg auberginerne, indtil de er gyldne og lidt forkullede på alle sider, smag til, fjern dem fra panden, og sæt dem til side. Steg blomkålsskiverne i lidt mere olivenolie, indtil de er gyldenbrune, smag dem til, og sæt dem til side.
  • 2
    Kom en ekstra sjat olivenolie i den samme stegepande, og tilsæt tomater, hvidløg, løg, oliven, soltørrede cherrytomater inkl. væden fra glasset, oregano og ansjoser. Smag til med sort peber og en smule salt, da ansjoserne og oliven allerede er salte.
  • 3
    Steg under omrøring i 20-25 minutter, indtil alle grøntsagerne bliver møre, lidt klistret, og sammensmeltes til en tyk sauce. Kom aubergine, blomkål og kapers i den varme sauce, og kog forsigtigt ved lav varme, indtil blomkålen er gennemstegt. Serveres varm med sprødt ciabattabrød.