- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- Olivenolie, til at stænke over
- 3 skalotteløg eller små rødløg, pillet og skåret i kvarte
- 5 ml chilipasta
- 70 g tomatpure
- 10-15 g røget paprika
- 3 fed hvidløg, skrællet og skåret i tynde skiver
- 2 x 400 g cherrytomat på dåse
- 1 liter hønsebouillon
- Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
- 6 x 100 g kulmule (uden skind) eller anden passende hvid fisk
- Saft og skal fra 2 lime plus ekstra til servering
- Frisk koriander til pynt
- Ristede tortillapandekager
-
Fremgangsmåde
-
1Opvarm en Le Creuset 28 cm Signature Rund gryde med olivenolie over middel varme. Svits skalotteløgene til de er gyldne. Tilsæt chilipasta, tomatpuré og paprika, og svits indtil det dufter. Tilsæt hvidløg, og svits i yderligere 2 minutter. Tilsæt dåsetomater og bouillon, og bring det i kog under omrøring. Reducer varmen, og lad det simre i 20 minutter. Smag til.
-
2Krydr kulmulen, og kom den forsigtigt ned i den simrende suppe. Kog i 5 minutter, indtil fisken lige er gennemstegt. Sluk for varmen, smag til og afslut suppen med saft og skal fra limefrugterne. Server straks i en dyb tallerken med ristede tortillapandekager og koriander.