- Ris og korn
Ingredienser
- 250 g kogt ris efter eget valg
- 10 g hakket persille
- 50 g pinjekerner, ristede
- 5 g timian, plukket
- 80 g tomatpesto
- 2 røde chilier, finthakkede
- 50 ml olivenolie
- 5 g røget paprika
- Salt og peber efter smag
- 3 røde eller orange peberfrugter, halverede på langs og udkernet
- 200 g - 300 g halloumi-ost, i skiver
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 200 °C/varmluft 180 °C/gasmærke 6.
-
2Læg risene i en skål med persille, pinjekerner, timian, pesto, chili, 25 ml olivenolie, paprika, salt og peber. Rør for at blande godt.
-
3Læg peberfrugterne i en 26 cm dyb støbejernspande og dryp med den resterende olivenolie, drys med salt og peber, og fyld peberfrugterne med risene.
-
4Bag i ovnen i 30 minutter eller indtil peberfrugterne er gennemstegte.
-
5Indstil ovnen til grill. Tag peberfrugten ud af ovnen og læg skiver af halloumi-ost på, inden de grilles i 6-8 minutter, eller indtil halloumien er gyldenbrun. Servér straks.