- Chokolade
- Nødder og kerner
Ingredienser
- 200g mørk chokolade, i stykker
- 100g saltet smør, skåret i tern
- 4 store æg fra fritgående høns
- 250g sukker
- 100g mandelmel
- 30g kakaopulver
- 1 tsk. bagepulver
- 100g nødder (efter eget valg)
- 50g karamel chokolade, i stykker
- 50g hvid chokolade, i stykker
- Mandelflager til pynt
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 200°C (180°C varmluft). Smør en Le Creuset 12 Brownie Tray.
-
2Smelt den mørke chokolade og smør. Lad det køle lidt af.
-
3Pisk æggene. Tilsæt gradvist sukkeret, indtil det danner en skummende og tykkere masse. Bland forsigtigt den smeltede chokolade og smør i æggeblandingen.
-
4Si hvedemel, kakaopulver og bagepulver i de våde ingredienser. Rør det hele sammen.
-
5Hak de resterende nødder groft, og tilsæt dem sammen med både den hvide chokolade og karamelchokoladen. Rør det hele sammen. Fordel blandingen i bakken og pynt med mandelflagerne. Bag i 15 minutter.
-
6Tag formen ud af ovnen, og lad den køle af i fem minutter. Tag forsigtigt dine brownier ud af formen. Serveres bedst varme og med vaniljeis. Alternativt kan de opbevares i en lufttæt beholder i to dage.