Glutenfrie chokolade brownies

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
+10 +10
Glutenfrie chokolade brownies
Disse lækre chokolade brownies, der er fremstillet efter eget valg af macadamia eller nøddemel, er glutenfri. Server med en generøs skefuld vaniljeis for en endnu bedre oplevelse.
HOVEDINGREDIENSER
  • Chokolade
  • Nødder og kerner
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 200g mørk chokolade, i stykker
  • 100g saltet smør, skåret i tern
  • 4 store æg fra fritgående høns
  • 250g sukker
  • 100g mandelmel
  • 30g kakaopulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100g nødder (efter eget valg)
  • 50g karamel chokolade, i stykker
  • 50g hvid chokolade, i stykker
  • Mandelflager til pynt
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 200°C (180°C varmluft). Smør en Le Creuset 12 Brownie Tray.
  • 2
    Smelt den mørke chokolade og smør. Lad det køle lidt af.
  • 3
    Pisk æggene. Tilsæt gradvist sukkeret, indtil det danner en skummende og tykkere masse. Bland forsigtigt den smeltede chokolade og smør i æggeblandingen.
  • 4
    Si hvedemel, kakaopulver og bagepulver i de våde ingredienser. Rør det hele sammen.
  • 5
    Hak de resterende nødder groft, og tilsæt dem sammen med både den hvide chokolade og karamelchokoladen. Rør det hele sammen. Fordel blandingen i bakken og pynt med mandelflagerne. Bag i 15 minutter.
  • 6
    Tag formen ud af ovnen, og lad den køle af i fem minutter. Tag forsigtigt dine brownier ud af formen. Serveres bedst varme og med vaniljeis. Alternativt kan de opbevares i en lufttæt beholder i to dage.