- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 500 g store sorte tigerrejer, tarmen og skaller fjernes
- 1 brunt løg, skrællet, skåret i skiver
- 50 g smør
- 2-4 fed hvidløg, hakket
- 2 g røget paprika
- 2.5 g spidskommen, stødt
- 2.5 g kanel, stødt
- 2 g koriander, stødt
- 1.5 g gurkemeje
- 500 g basmatiris
- 1 liter hønsebouillon
- Havsalt og friskkværnet sort peber, tilsættes efter smag
- 30 ml olivenolie
- 1 citron
- 200g bella rosa tomater
- 50 g ristede mandler
- Granatæblekerner
- Friske koriander
-
Fremgangsmåde
-
1Tilsæt lidt olivenolie til en saucepande eller gryde og sæt den over middel varme. Sautér løget, indtil det er gennemsigtigt og let gyldent.
-
2Tilsæt smør, hvidløg og krydderier, og svits det, indtil det dufter, ca. 2 minutter. Tilsæt risene og vend krydderierne og løgene i 3 minutter. Tilsæt derefter bouillonen, og rør rundt. Skru ned for varmen til medium, og læg låget på gryden. Lad stå i 20 minutter.
-
3Tag låget af og luft risene forsigtigt op med en træske. Krydr godt med salt og sort peber.
-
4Til tilberedning af rejerne opvarmes en non-stick sauteusegryde (28 cm) med lidt olivenolie ved middel varme. Når den er varm, tilsættes rejerne, og de krydres med salt og lidt citronsaft.
-
5I den samme gryde med lidt mere olivenolie skal tomaterne steges, indtil skindet eksploderer og er let gyldent. Når rejerne er lyserøde, er de færdigtilberedte.
-
6Tilsæt ristede mandler og granatæblekerner til risene med tomaterne. Top med rejer og friske koriander.