- Frugt
Ingredienser
- 2 citroner
- 125 g sukker
- 250 ml vand
- 1 stilk timian
- 120 g sukker
- 120 g farin
- 200 ml olivenolie
- Skallen fra 2 citroner
- 5 g plukket timian
- 260 g mandelmel
- 130 g polenta
- 10 g bagepulver
- 4 æg
- 100 g sukker
- 60 ml vand
- Skallen fra 2 citroner
- 60 ml citronsaft
- 2 stilke timian
-
Fremgangsmåde
-
1Sådan laves de kandiserede citroner:
-
2Skær citronerne i tynde skiver. Dyp dem i kogende vand i 1 minut for at fjerne bitterhed fra skrællen. Tilsæt sukker og vand i en tykbundet pande. Opløs, omrør ofte. Når sukkeret er helt opløst, bringes det i et jævnt opkog. Kog i 5 minutter uden omrøring. Tilsæt citronen og kog i 10 minutter eller indtil den er gennemsigtig/glasagtig i udseende. Fjern citronen fra siruppen med en hulske og fordel skiverne i et enkelt lag på en silikonebeklædt bageplade. Forvarm ovnen til 100° C (90° C varmluft). Bag citronen tør i 30 minutter. Bag citronen tør i 30 minutter.
-
3Til kagen:
-
4Forvarm ovnen til 180° C (160° C varmluft). Smør et 26 cm ovnfast fad og stil det til side.
-
5Put sukker, olivenolie, citronskal og timian i en røremaskineskål, der er udstyret med pagajtilbehør, og pisk indtil emulgeret, ca. 5 minutter.
-
6I en separat skål piskes de tørre ingredienser sammen. Tilsæt de tørre ingredienser til den våde blanding med æggene, et ad gangen, pisk indtil de er blandet, og fortsæt indtil alle ingredienserne er brugt. Hæld dejen i det tilberedte fad og glat toppen (dejen skal være tyk). Bages i 1 time og 30 minutter.
-
7Sådan laves siruppen til kagen:
-
8Bland sukker, vand og citronsaft, skal og timian. Opløs sukkeret og bring det i kog i 2 minutter, tag derefter af varmen. Hæld den varme sirup over og pynt straks med de kandiserede citroner og timiankviste. Serveres lun med græsk yoghurt og siruppen fra de kandiserede citroner.