- Grøntsager
Ingredienser
- 4 - 5 mellemstore peberfrugter (rød, orange eller gul)
- 10 g bredbladet persille, hakket
- Seks hvide ansjoser, hakkede
- Olivenolie, til at dryppe
- Havsalt og friskkværnet sort peber
- 8 skiver surdejsbrød
- 1 fed hvidløg
- Friske basilikumblade til servering
-
Fremgangsmåde
-
1Skær peberfrugten i kvarte og skrab kernerne ud. Steg på 26 cm kvadratisk grillpande i støbejern for ekstra smag, indtil de er møre. Kom straks i en skål med persille, ansjoser og et skvæt olivenolie og krydderier. Smag til med krydderier, da ansjoserne er naturligt salte.
-
2Skær samtidig surdejsbrødet i skiver og dryp med olivenolie. Gnid begge sider med hvidløg. Opvarm grillen, indtil den er varm, og grill hver skive på begge sider, indtil der kommer forkullede linjer. Serveres varme med de marinerede peberfrugter som forret. Server med friske basilikumblade.