10 tips til madlavning med støbejern​

Har du for nylig opgraderet til køkkenudstyr i emaljeret støbejern, og under du dig over, hvor du skal starte? Vores sortiment i støbejern er blevet kendt som arbejdsheste i køkkenet og er i stand til at tilberede mange af dine yndlingsopskrifter med overlegen evne til at fastholde varme og en ensartet eksponering for varmekilden. Denne guide vil give dig alle de nødvendige tips og tricks til en god start med selvtillid.

10 tips til madlavning med støbejern​
 

Vores klassiske støbejernslet bliver fremstillet af førsteklassesmaterialer ved vores franske støberi, hvor det er blevet støbt siden 1925. Støbejernet er designet til at holde til daglig brug i en livstid. Med lidt øvelse vil madlavning med støbejern hjælpe dig med at fremtrylle dine yndlingsopskrifter på ingen tid.

Tips til tilberedning af kød

Tips til tilberedning af kød 

Tip 1: Løft ikke låget under stegning


Vil du lære at tilberede saftige stege af rødt kød eller fjerkræ? Behold låget på støbejernsgryden under stegningen. Denne teknik hjælper med at bevare væske og den lækre smag, samtidig med at din ovn holdes ren. 


Tip 2: Den perfekte stegeskorpe



Når du steger bøffer og andet kød på en støbejernspande, stegepande eller grillpande, anbefales det at tage dem ud af køleskabet 20 minutter før tilberedning. Inden tilberedning skal du give kødet noget salt og olie for at forbedre smagen. Først efter madlavning kan du tilsætte peber, da det har tendens til at brænde på. Når det er tid til at rydde op, skal du lade produktet køle helt af, før du vasker det. 

Tips til bagning

Tips til bagning

Tip 3: Spring blindbagning over


Opnå dejlige resultater med tærter og quicher uden besværet med blindbagning

ved blot at komme tærtedejen i din støbejernsgryde. 


Tip 4: Forkort hævetiden



Når du skal bage brød, start da med at opvarme støbejernsgryden i ovnen ved 40 °C i 10 minutter. Derefter fjerner du gryden og smører den indvendigt. Kom dejen i, læg låget på, og vent, indtil dejen er fordoblet i størrelse. Dette trick hjælper med at fremskynde hævningen og skaber det perfekte miljø, hvor din dej kan hæve. 


Tip 5: For en ensartet hævning under bagning



Lige før bagning kan du pensle bagværk som focaccia, boller og kanelsnegle med olie for at sikre jævn hævning og skorpe. 

Tips til bagning

Tip 6: Lav en lækker Tarte Tatin



Lav den verdensberømte Tarte Tatin efter opskriften i din støbejernsgryde (hvad enten emaljen er sandfarvet eller Matte Black) ved at karamellisere æblerne på komfuret, lægge mørdejen ovenpå og flytte kagen til en forvarmet ovn.


Tip 7: Bliv mester i Yorkshire Pudding og Dutch Baby-pandekage


Sådan kan du nemt piske dejen til en Dutch Baby-pandekage eller Yorkshire Pudding: Begynd med at opvarme en gryde eller pande med Matte Black-emalje ved medium varme. Når den er varm, kom da lidt olie i, og hæld dejen i. Flyt derefter panden til en forvarmet ovn, der er indstillet til 250 °C. Nyd det lækre resultat!


Tip 8: Lav den perfekte pizza


Med denne teknik vil du få lyst til at være vært for flere pizzafester: Start med at lægge pizzadejen på en tør grillpande, og tilbered den ene side, indtil den bliver lys gyldenbrun. Vend den derefter forsigtigt, og tilføj dine yndlingstoppings. Til sidst flytter du panden til en meget varm ovn (220 °C) og lader den tilberede i ca. 5 minutter for at få en pizza, der får tænderne til at løbe i vand.

Mere overordnede madlavningstips

Mere overordnede madlavningstips

Tip 9: Temperering af chokolade



Anbring chokoladen i en støbejernspande over meget lav varme for forsigtigt at smelte chokoladen og opnå den optimale temperering. Sørg for at overvåge varmen nøje og reducere den, når den ønskede temperatur er nået, for at forhindre overophedning.


Top-10: Perfekte luftige korn


Det er nemt at tilberede perfekte dampede ris med krydderier og grøntsager i en støbejernsgryde. Kom blot en del ris til to dele vand i gryden, sæt låget på, og kog ved medium varme, indtil der dannes damp. Fjern gryden fra komfuret, lad det trække uforstyrret i 15-20 minutter (afhængigt af rissorten), og nyd din perfekt tilberedte, ikke-klæbrige ris. Vores specialgryde, Cocotte Every, er også ideel til tilberedning af ris og korn.

 

Opskrifter du skal prøve

Med de ovenstående tips og mere viden til rådighed kan du udforske vores nøje sammensatte udvalg af opskrifter, som kan laves i dine støbejernsprodukter.

 

Udforsk sortimentet

Find det perfekte produkt til din samling af køkkengrej blandt vores livlige og alsidige tilbud.