- Grøntsager
Ingredienser
- 1 kg kogte og pillede kartofler
- 190 g sukker
- 60 g smør
- 2 spsk. piskefløde
-
Fremgangsmåde
-
1Hæld sukkeret i et jævnt lag på en pande.
-
2Sæt blusset på jævn varme og lad sukkeret smelte. Rør endelig ikke i sukkeret med en ske,
-
3men ryst blot panden, hvis sukkeret ikke smelter helt.
-
4Når sukkeret er smeltet, tilsættes smør og der røres derefter godt rundt i panden. Sukkeret og smørret vil bruse op og blive til karamel.
-
5Tilsæt 2 spsk. piskefløde og lad karamellen koge godt igennem.
-
6Dup de kogte kartofler tørre og hæld dem ned i karamelsaucen. Først vil karamellen stivne, men efter lidt tid vil karamellen begynde at smelte igen.
-
7Vend kartoflerne forsigtigt rundt på panden i ca. 15 minutter, indtil karamellen samler sig om kartoflerne, og de får den ønskede farve.
-
8Skru ned for varmen og lad kartoflerne simre ved middellav varme i ca. 25-30 minutter. De brunede kartofler er færdige når karamellen bliver mørkere i farven og begynder at svøbe sig om kartoflerne.