Brunede kartofler

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Brunede kartofler
Brunede kartofler er en klassisker på julebordet - både til and og flæskesteg.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 kg kogte og pillede kartofler
  • 190 g sukker
  • 60 g smør
  • 2 spsk. piskefløde
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Hæld sukkeret i et jævnt lag på en pande.
  • 2
    Sæt blusset på jævn varme og lad sukkeret smelte. Rør endelig ikke i sukkeret med en ske,
  • 3
    men ryst blot panden, hvis sukkeret ikke smelter helt.
  • 4
    Når sukkeret er smeltet, tilsættes smør og der røres derefter godt rundt i panden. Sukkeret og smørret vil bruse op og blive til karamel.
  • 5
    Tilsæt 2 spsk. piskefløde og lad karamellen koge godt igennem.
  • 6
    Dup de kogte kartofler tørre og hæld dem ned i karamelsaucen. Først vil karamellen stivne, men efter lidt tid vil karamellen begynde at smelte igen.
  • 7
    Vend kartoflerne forsigtigt rundt på panden i ca. 15 minutter, indtil karamellen samler sig om kartoflerne, og de får den ønskede farve.
  • 8
    Skru ned for varmen og lad kartoflerne simre ved middellav varme i ca. 25-30 minutter. De brunede kartofler er færdige når karamellen bliver mørkere i farven og begynder at svøbe sig om kartoflerne.