Klassisk flæskesteg med brun sovs

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Klassisk flæskesteg med brun sovs
Denne opskrift sikrer dig en saftig flæskesteg med sprøde svær. Server med burn sovs og brunede kartofler.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2,5 kg kamsteg
  • 6 laurbærblade
  • Salt og peber
  • 2 løg skåret i halve
  • 1 skrællet gulerod
  • 0,5 stk. knoldselleri skrællet og skåret i grove stykker
  • 1 liter vand
SOVS
  • Ca. 1 liter bouillon fra flæskestegen
  • 1 stk. laurbærblad
  • 0,5 glas rødvin
  • 2 kviste frisk timian
  • 0,5 dl fløde
  • 1 tsk. ribsgele
  • Maizena jævner
  • Salt og peber
  • Eventuelt. sovsekulør
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Tænd ovnen på 90 grader almindelig ovn. Krydr svinekammen med salt. Det er vigtigt at krydre med salt godt imellem sværene. Vend svinekammen, så den står med sværene nedad i en bradepande.
  • 2
    Tilsæt en liter kogende vand i bradepanden sammen med gulerod, løg og grove stykker af knoldselleri. Sæt flæskestegen i ovnen i en halv time ved 90 grader.
  • 3
    Tag derefter flæskestegen ud og vend den så sværene vender opad og læg laurbærblade under stegen. Drys lidt ekstra salt på toppen af stegen.
  • 4
    Giv flæskestegen ca. 2,5-3 timer ved 90 grader. Efter to timer tages temperaturen på stegen. Når stegen rammer 60 grader, tages stegen ud af ovnen. Hæld bouillonen fra bradepanden over i en skål.
  • 5
    Skru ovnen op på grillfunktion ved 250 grader. Det er vigtigt, at stegen står lige inden den kommer ind. Det kan gøres ved at lægge sølvpapir under stegen, så den står lige. Sluttemperaturen skal være ca. 65 grader, for en saftig steg. Husk at hold øje med sværen, så den ikke brænder på. Derefter skal stegen køle af i ca. 10-15 minutter, inden den skæres ud, så alt saften forbliver inde i stegen.
  • 6
    SOVS
  • 7
    Sigt væden fra bradepanden over i en gryde.
  • 8
    Tilsæt rødvin, laurbærblad og timian.
  • 9
    Kog væsken ned til en koncentreret fond.
  • 10
    Fjern laurbærblad og timian fra saucen.
  • 11
    Tilsæt fløde og smag til med ribsgele, salt og peber.
  • 12
    Jævn med maizena jævner.