- Kød
Ingredienser
- 2,5 kg kamsteg
- 6 laurbærblade
- Salt og peber
- 2 løg skåret i halve
- 1 skrællet gulerod
- 0,5 stk. knoldselleri skrællet og skåret i grove stykker
- 1 liter vand
- Ca. 1 liter bouillon fra flæskestegen
- 1 stk. laurbærblad
- 0,5 glas rødvin
- 2 kviste frisk timian
- 0,5 dl fløde
- 1 tsk. ribsgele
- Maizena jævner
- Salt og peber
- Eventuelt. sovsekulør
-
Fremgangsmåde
-
1Tænd ovnen på 90 grader almindelig ovn. Krydr svinekammen med salt. Det er vigtigt at krydre med salt godt imellem sværene. Vend svinekammen, så den står med sværene nedad i en bradepande.
-
2Tilsæt en liter kogende vand i bradepanden sammen med gulerod, løg og grove stykker af knoldselleri. Sæt flæskestegen i ovnen i en halv time ved 90 grader.
-
3Tag derefter flæskestegen ud og vend den så sværene vender opad og læg laurbærblade under stegen. Drys lidt ekstra salt på toppen af stegen.
-
4Giv flæskestegen ca. 2,5-3 timer ved 90 grader. Efter to timer tages temperaturen på stegen. Når stegen rammer 60 grader, tages stegen ud af ovnen. Hæld bouillonen fra bradepanden over i en skål.
-
5Skru ovnen op på grillfunktion ved 250 grader. Det er vigtigt, at stegen står lige inden den kommer ind. Det kan gøres ved at lægge sølvpapir under stegen, så den står lige. Sluttemperaturen skal være ca. 65 grader, for en saftig steg. Husk at hold øje med sværen, så den ikke brænder på. Derefter skal stegen køle af i ca. 10-15 minutter, inden den skæres ud, så alt saften forbliver inde i stegen.
-
6SOVS
-
7Sigt væden fra bradepanden over i en gryde.
-
8Tilsæt rødvin, laurbærblad og timian.
-
9Kog væsken ned til en koncentreret fond.
-
10Fjern laurbærblad og timian fra saucen.
-
11Tilsæt fløde og smag til med ribsgele, salt og peber.
-
12Jævn med maizena jævner.