Denne opskrift på hjemmelavet rødkål med æblemost og ribsgele, er det perfekte tilbehør til ande- og flæskesteg.
HOVEDINGREDIENSER
- Grøntsager
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 1 spsk. andefedt
- 1 lille rødkål skåret i grove skiver
- 3 stk. allehånde knust i en morter
- 3 stk. laurbærblade
- 3 dl æblemost
- 3 spsk. ribsgele
- 1 dl æbleeddike
- 2,5 spsk. sukker
- 1 kanelstang
- Salt og peber
-
Fremgangsmåde
-
1Fjern de yderste blade fra rødkålen. Snit rødkålen i grove strimler.
-
2Smelt andefedtet i en dyb gryde og tilsæt groft snittet rødkål.
-
3Når kålen er faldet en smule sammen, tilsættes allehånde, laurbærblade, æblemost,ribsgele, æbleeddike, sukker og kanelstang.
-
4Lad rødkålen stå og simre i ca. 1 time og 15 minutter. Rødkålen skal være mør, menstadig have bid.
-
5Smag rødkålen til med salt og peber.